Voor wie?
Ik begeleid mensen die in hun dagelijks leven belemmerd worden door ongezonde stress- en spanningsklachten. Dit kan onder andere gaan om piekeren, onzekerheid, besluiteloosheid, angsten, somberheid, zelfveroordeling, overspannenheid, boosheid en burn-out.

   Wat we doen
In een coachingstraject gaan we samen op zoek naar de onderliggende oorzaken van de klachten die je ervaart. Je krijgt inzicht in hoe je klachten ontstaan en wat je zelf kunt doen om ze aan te pakken en voorkomen. Zo ontstaat er meer rust en ruimte om te genieten van het leven.

   Waar je onder meer aan werkt
– Beter omgaan met tegenslagen
– Realistische verwachtingen stellen
– Piekergedachten stoppen
– Flexibel denken en handelen
– Onvoorwaardelijke zelfacceptatie
– Je frustratietolerantie vergroten

“Wat ik zo bijzonder vind aan de manier waarop Menno mij heeft begeleid, is de open en ongedwongen setting die hij wist te creëren waardoor ik mijzelf durfde te zijn.”

Een coachingstraject

   Oriëntatiegesprek

We werken alleen samen als jouw situatie en mijn werkwijze goed op elkaar aansluiten. Dit bepalen we aan de hand van een gratis en geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek. Een goede persoonlijke klik is natuurlijk ook belangrijk.
 

   Vooruitgang

Een coachingstraject bestaat meestal uit 5 sessies. Ik verwacht van jou dat je actief deelneemt. Daar horen opdrachten bij, die zijn afgestemd op je leerdoel en voortgang. Zo kom je tot passende antwoorden en inzichten.
 

   Zelfstandig verder

Verbetering kost tijd. Mijn doel is dat jij tot inzichten komt en handvatten krijgt, waarmee je na een coachingstraject zelfstandig verder kunt. Je ontwikkelt een denkwijze waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Esdoorn Coaching - Menno Netten

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan

Naam

Is voor jou reistijd of afstand een bezwaar?

 •    Mijn methodiek

  Ik ben opgeleid in de Rationeel-Emotieve Therapie. Dit is een vorm van cognitieve gedragstherapie, waarvan Albert Ellis (1913-2007) de grondlegger is. De RET heeft als uitgangspunt dat ons gevoel en gedrag het gevolg zijn van onze eigen gedachten. We ervaren emotioneel leed en belemmerend gedrag, wanneer onze gedachten logisch gezien niet kloppen met de werkelijkheid en tot zelfondermijnende conclusies leiden. Een belangrijk onderdeel van de RET is de onvoorwaardelijke acceptatie van jezelf, van anderen en van de wereld om je heen.

 •    Wandelcoaching

  In een coachingstraject ga je intensief aan de slag met het onderzoeken en uitdagen van je gedachten over jezelf en je omgeving. Om zelfreflectie te stimuleren, zoek ik voor een aantal coachingssessies graag de buitenlucht op. In de natuur ervaar je meer rust. Je kunt makkelijker reflecteren op wat je bezighoudt, omdat we al wandelend niet steeds oogcontact met elkaar hebben. Voor wandelcoaching ga ik meestal naar het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn. Dit park is bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht en heeft veel natuur om van te genieten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt een coachingstraject?

  Een coachingstraject bestaat meestal uit 6 sessies, die verspreid worden over 3 maanden. Elke sessie levert je inzichten op, die je vervolgens gaat toepassen in de praktijk. Je houdt je voortgang bij in reflectieverslagen en je krijgt opdrachten mee, die zijn afgestemd op je leerdoel en voortgang.

 • Is een oriëntatiegesprek vrijblijvend?

  Een oriëntatiegesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Met het aanvragen van een oriëntatiegesprek heb je dus niets te verliezen, want je zit na afloop nergens aan vast.

 • Past coaching met de RET bij mij?

  De Rationeel-Emotieve Therapie is een kortdurende en uiterst effectieve therapievorm, die breed toepasbaar is. De kans is groot dat het ook op jouw situatie een passend antwoord is. Het wordt vaak ingezet voor het aanpakken van angsten, een gebrek aan zelfvertrouwen, relatieproblemen, boze of sombere gevoelens, perfectionisme en klachten die gerelateerd zijn aan stress. In je keuze voor coaching met de RET is het vooral van belang dat je weet dat het een ‘doe-therapie’ is, die aanspraak maakt op je doorzettingsvermogen en zelfoplossend vermogen. Er wordt van jou een actieve houding verwacht.

 • Wat kost een coachingstraject?

  Ik hanteer een uurtarief van € 85,00. Een coachingssessie duurt 60, 90 of 120 minuten. Voor een coachingstraject met 5 sessies van 90 minuten geldt een totaalbedrag van € 637,50. De bedragen die hier vermeld staan, zijn inclusief btw voor particuliere klanten en exclusief btw voor zakelijke klanten. Voor online begeleiding geldt een lager uurtarief. Klik hier voor meer informatie.