Start jouw stressanalyse

Wil je beter begrijpen hoe stress jouw leven beïnvloedt? Door onderstaande vragenlijst in te vullen, krijg je eenvoudig inzicht in je lichamelijke, psychische en gedragsmatige stressklachten.

Je beantwoordt in totaal 55 vragen. Selecteer voor elke vraag een ‘Ja’ of ‘Nee’. Nadat je de vragenlijst hebt voltooid, krijg je meteen jouw score te zien en kun je de bijbehorende toelichting lezen. Heb je vragen over je score? Neem gerust contact met mij op voor persoonlijk advies.

De antwoorden die je invult, blijven anoniem en worden niet bewaard.

Vul de vragenlijst in

Toelichting op de vragenlijst

De vragenlijst die je op mijn website gebruikt, is gebaseerd op de Kwalitatieve Inventarisatie Spanningsklachten (KIS). Deze inventarisatie is ontwikkeld als een gestructureerd instrument om stressklachten bij individuen te identificeren en te evalueren. De KIS richt zich op het verkrijgen van inzicht in verschillende aspecten van stress en spanning die mensen ervaren in hun dagelijks leven.

Het doel is om een breed spectrum van klachten te kunnen detecteren, variërend van lichamelijke symptomen zoals hoofdpijn en vermoeidheid, tot psychologische symptomen zoals angst en piekeren.

Door middel van deze inventarisatie kunnen cliënten en professionals een beter begrip krijgen van de aard en intensiteit van de spanningsklachten die iemand ervaart. Dit inzicht vormt de basis voor het opstellen van een gepersonaliseerd begeleidings- of behandelplan, gericht op het verminderen van stressklachten en het bevorderen van welzijn.

De KIS biedt niet alleen een gestructureerde manier om stressklachten te meten, maar ook om veranderingen in deze klachten over de tijd te monitoren. Hierdoor kan effectief worden bijgestuurd in het behandeltraject, om zo optimaal mogelijke ondersteuning te bieden aan individuen die last hebben van stressgerelateerde problemen.